Cviky ke zpevnění těla - cvik č.2

03.02.2016 18:38

Vážení přátelé,

cvik č.1 jsme, doufám, zvládli, tak si přidáme druhý cvik. Ten může být pro některé maličko obtížnější, proto přidávám i jednodušší variantu. Tak, jdeme na to :-)

Cvik č.2

Lehněte si na záda, mějte natažené nohy. Opřete se o lokty a zafixujte břicho. S nádechem, opíraje se o hlavu, lokty a paty, začněte postupně zvedat krční páteř, hrudník, bedra a nakonec pánev (Pořadí je nutné dodržet! V opačném případě vytváříte obrovskou zátěž na krční páteř!). V pozici napočítejte do 3 a s výdechem pokládejte nejdříve pánev, poté bedra, hrudník a nakonec krční páteř. Provádějte silově, ne švihem. Celý cvik proveďte 3x.

 

Jednodušší varianta:

Pokud nejste schopni zvednout pánev, proveďte lehčí variantu, kdy se zvedáte jen po bedra. Pánev zůstává na podložce.

 

Ti, kteří cvik zvládají bez problémů, si jej mohou ztížit jednou z těchto variant:

1.      zvedneme jednu nohu 10 cm nad podložku.

2.      obě nohy položíme na jeden overball

Ztíženou pozici proveďte 2x na každou stranu.

 

Tímto cvikem posilujeme krátké i dlouhé svaly krku, mezilopatkové svaly, triceps a zadní porci deltoidu, hluboký stabilizační systém zad, hýžďové svaly, částečně břišní svaly a svaly zadní strany stehen a lýtek. K tomu posilujeme svaly přední strany bérce, pokud udržíme špičky nohou přitažené směrem k hlavě.

 

Tak, zkuste :-) Důležité je se nepřepínat, proto ztíženou variantu zařaďte pouze v případě, že základní cvik opravdu zvládáte. Není důležité si něco dokazovat, ale zacvičit si tak, abychom posílili to, co posílit máme :-)

 

Přeji Vám krásný den!

Váš Jiří Nežádal 

 

—————

Zpět